?

Log in

No account? Create an account
 

CI en toekomst? - Doof NL

About CI en toekomst?

Previous Entry CI en toekomst? Jan. 7th, 2004 @ 08:51 am Next Entry
Over 10 jaar ziet de wereld er voor doven heel anders uit. Dit komt mede door de medische, technische en communicatieve veranderingen.

Okay, het kan wel kloppen dat de wereld er voor doven over 10 jaar zal veranderen. Maar hoe ziet het er dan precies uit?? Meer 'horende' doven met CI of toch de overtuigende doven (ook ondanks hun CI)

Wat is jullie mening daarover?
Leave a comment
[User Picture Icon]
From:trinsec
Date:January 7th, 2004 03:52 pm (UTC)
(Link)
Het kan best zijn dat we meer gevarieerde 'hardhorenden' kunnen zien. Mijn opinie is echter nog steeds dat de meeste doven, en zeker ook slechthorenden, toch wel gebarentaal moeten kennen. Het is namelijk een communicatiemiddel dat zeer handig de huidige communicatie kan helpen. Trouwens, de CI is geen garantie voor echt goed kunnen horen. Nog niet, tenminste.
[User Picture Icon]
From:wienepien
Date:January 7th, 2004 05:00 pm (UTC)
(Link)
Ik kan de toekomst niet voorspellen. Maar ik vermoed dat er inderdaad wel meer mensen met CI zullen komen. Ik hoop alleen maar dat het dan duidelijk wordt hoe het met hen is verlopen. Dat men zegt dat CI niet de enige hulpmiddel is om een goede communicatie te kunnen krijgen, maar er is ook nog gebarentaal!
Verder zie ik CI een gewoon hoorapparaat van goede kwaliteit. Meer niet. Ook is het mij nu opgevallen dat er steeds meer slechthorenden zijn, die op de dovenschool zitten (of een gefuseerde school voor doven en slechthorenden met moeilijke spraak) en ook meer gaan gebaren.
Verder hoop ik echt dat Gebarentaal dan echt een erkende taal is!!!
[User Picture Icon]
From:trinsec
Date:January 7th, 2004 05:34 pm (UTC)
(Link)
Tsja.. wat heb je aan CI als je toch op een dovenschool zit denk ik dan. ;)
[User Picture Icon]
From:wienepien
Date:January 7th, 2004 05:59 pm (UTC)
(Link)
en aan de gewone hoorapparaten dan?? Maarja, er zijn wel mensen die prettig vinden om het geluid waar te kunnen nemen.
(Leave a comment)
Top of Page Powered by LiveJournal.com